Om TBSK

Våra Instruktörer

Vi erbjuder seglarkurser för alla från 6 år till vuxna. Både rena nybörjare och andra som seglat några år eller vill kappsegla. I våra kurser seglar vi optimister och C55. Du behöver inte ha egen båt för att delta i några av våra kurser eller klubbtävlingar dock behövs medlemsskap i TBSK  (ett per familj). 

Nedan följer lite information om de olika grupperna i seglarskolan samt kursinformation:

Alla deltagare ska ha med egen flytväst och lämpliga kläder beroende på väder (även ombyte). Glöm ej att meddela instruktörerna speciella omständigheter (tex allergi) kring ditt barn.På våra heldagskurser mellan klockan 9-16 skall barnen även ha med sig matsäck som vi äter gemensamt vid lunch. Det är bra att vara på plats vid klubbstugan i god tid innan kursstart

Båtlekis
Båtlekis är vad det låter som. En riktigt rolig lekskola där aktiviteterna har samband med vatten. Utflykt till Hallands Väderö med någon av klubbens motorbåtar, segling i stor båt och vid bra väder, och om barnen vill, segling i optimistjolle med instruktör. Mycket lek och bus. Båtlekis är två timmar och vi har 1 instruktör på 4 barn. (Max 8 barn /grupp).

Miniseglaren (Ljusgrön grupp)
Den är till för dem som är för unga för Grön grupp men som ändå vill segla ”på riktigt”. Undervisningen sker under lite lekfullare former och grupperna är små, 4 barn/instruktör. Den som inte vill segla ensam i en optimist kan segla med kompis eller instruktör.

Nybörjarkurs (Grön grupp)
Vår nybörjargrupp där du inte behöver några förkunskaper. Här lär vi oss grunderna i segling blandat med lek och sjövett. Vi håller oss inne i viken där vinden är lättare och vågorna mindre. Undervisningen sker framför allt i TBSKs optimistjollar, men även i våra C55:or när vädret är passande. Minimiålder är 7 år och simkunnighet 200 meter

Följande hinner vi göra under under två veckor alt heldag, naturligtvis tillsammans med mycket lek och skratt
Grunden i att kunna segla alla segelsätten, Tilläggningar med optimistjolle, Segla enkel bana, Kapsejsning av båt och komma på rätt köl igen om vädret tillåter, Enkelt sjövett och lite knopar

Fortsättningskurs (Blå grupp)
För att delta i Blå grupp krävs att alla ovanstående moment i Grön grupp behärskas, dvs. man kan gå flera gånger i Grön grupp innan man går vidare. Blå grupp fördjupar sig i seglingens. Vi lär oss mer om hur man får upp farten och introducerar lite kappsegling. Ofta långsegling till Väderön om vädret tillåter. Följande moment hinner vi gå igenom under veckan:
Segla alla segelsätten på ett snabbare sätt , Segla själv och sitta på kanten av båten , Segling i lite hårdare vindar och utanför viken (beror på väder), Långsegling, Introduktion till enkel kappsegling med starter och enklare banor, De vanligaste reglerna vid kappsegling.

I blå kurs ingår anmälningsavgiften till 10-seglingarna för de som vill kappsegla

C55 kurs
En kurs för de som vuxit ur optimisten och ändå vill segla. Undervisningen anpassas efter deltagarnas kunskaper och kan seglas både på nivå Grön eller Blå (se ovan). Utbildningen sker med en instruktör i varje båt.
Minimiålder är 13 år. Kravet för kursen är simkunnighet.

Följ oss på Instagram #tbskseglarskola