Seglarvänner,

TBSK avhöll sitt årsmöte i slutet av sommaren. Många barn och ungdomar i byn har fått stifta bekantskap med hav och segling genom klubbens långa historia. Tidigare hette klubben Torekov Yacht Club och kom ihåg att TBSK är inte samma förening som TBSS, Torekovs Båtsällskap som sköter om hamnen!

TBSK fungerar idag som en seglarskola med fokus på att skapa intresse för segling i tidiga år. Tidigare större satsningar på kappsegling på elitnivå har blivit mer utmanande att driva då vi i princip har all vår aktivitet under juli månad. Kappseglare som vill fortsätta träna fångas upp på ett bra sett av andra klubbar såsom GKSS, KSSS med flera och det finns även ett seglargymnasium i Ängelholm

Hur får man en seglarklubb att fungera under några veckor på sommaren?

Det är mycket att tänka på; båtar ska vara framme i tid och i gott skick till våra elever, instruktörer med rätt utbildning ska vara tillgängliga, klubbstugan funktionsduglig, säkerheten måste fungera samt roliga aktiviteter ska planeras. Det är mycket som ska fungera och TBSK drivs helt på ideell basis. Genom åren har verksamheten resultatmässigt gått runt, men så fort vi har en större investering som en ny följebåt, nya riggar, segel eller ny segelbåt blir det stora hål i kassan och vi har att förlita oss på aktiva och passiva medlemmar som betalar medlemsavgiften som för närvarande uppgår till 500 kr per familj och år.

Årligen behöver vi sponsorer som ser värdet av att Torekov har en livaktig segelklubb.

Vi i styrelsen har en önskan om att du som seglare, supporter och ”Torekovbo” vill hjälpa oss genom att betala in den årliga medlemsavgiften per familj. Vi håller också på att formulera ett livslångt medlemskap som vi återkommer till inom kort. Genom avgiften stödjer du klubben, får tillgång till att låna optimister när de inte används i seglarskolan samt möjlighet att stifta bekantskap med den större segelbåten C55.

Skulle du ha möjlighet att skänka ett större bidrag som t.ex. till en optimistjolle, en del av en följebåt så finns det olika bidragsnivåer : brons/silver/guld. Mer om detta hittar du på vår hemsida tbsk.se. Även gåvor på större summor mottages naturligtvis tacksamt!

Seglarskolan i TBSK följer svenska seglarförbundets olika nivåer där Grön är nybörjare och Blå är nivå fortsättning. I dessa kurser lär sig barnen de moment som finns dokumenterade för dessa nivåer avseende optimist. Vi har dessutom sett behov av seglarskola för något yngre barn och har därför infört även nivån Ljusgrön kurs som är en kurs efter Båtlekis men innan man känner sig mogen att börja segla optimisten på riktigt .

Ni  alla varmt välkomna förbi klubbstugan eller att höra av er på telefon om ni har idéer, tankar eller frågor!

Hälsar vi i styrelsen
Jan, Claes -Arvid, Mikaela, Kristina, Jacob, Jakob, Gabriella, Andreas, Jonas, Ronny och Markus